Glastuinbouw

Waar ter wereld ook een kas wordt gebouwd, grote kans dat deze geheel of gedeeltelijk uit Nederland komt. Door jarenlange ervaring in ontwerp en innovatie van kassen en gerelateerde installaties zijn de Nederlanders wereldleiders geworden in de constructie van kassen. Voortdurende samenwerking tussen kassenbouwer, elektrotechnisch bedrijf en eindgebruiker hebben geresulteerd in ontwikkeling van de technologie naar het huidige geavanceerde niveau.

Ontwerp en technische installatie van de kas zijn de laatste jaren sterk verbeterd. Dat gaat ook op voor de bedrijfsvoering, met als resultaat dat een moderne kas de ideale basis is voor een gezond en winstgevend bedrijf.

De elektrotechnische installatie in een kas behelst de complete verzorging van energie naar alle applicaties en apparaten zoals boilers, pompen, ventilatie systemen, screens, verlichting, CO2 verstuivers en interne transport systemen. Soms worden ook nog additionele systemen aangelegd zoals alarm en intercom. Voor NEDKAB is de glastuinbouw een speciaal interessegebied. Met onze elektrakabel worden de installaties voorzien van stroom. Dit geldt voor installaties in de kas, zowel analoge controlepanelen of digitale computers waarmee deze bediend worden. Deze automatisering zorgt voor betere systeem management en zorgt voor arbeidskostenbesparing. Als de installaties uitgerust kunnen worden met kosteneffectieve kabels dan is dat al vanaf het begin een goede besparing. Onze kabel kan daaraan bijdragen.

Speciaal voor de stroomvoorziening in de tuinbouw hebben we een eigen productlijn ontwikkeld: Agripower. Daarnaast bieden wij ook elektrakabel zoals de JY(st)Y. Deze datakabel is zeer geschikt voor vochtige omgevingen zoals die voorkomt in kassen. Met onze ervaring in tuinbouwtoepassingen en hoogwaardige elektrakabel bent u verzekerd van de juiste bekabeling voor uw tuinbouwproject.